Grondige verbouwing & zelfbouw


| | | | | |

 

Met drie opgroeiende kinderen en een zelfstandige praktijk aan huis is er de nood om uit te breiden. Er is gekozen om achteraan een plat volume aan te bouwen. Tegelijkertijd wordt de bestaande woning geoptimaliseerd. Met een nieuw dak en de drie kinderslaapkamers wordt de woning energie efficiënter gemaakt.
Door een eerdere verbouwing kreeg de woning twee verschillende karakters. Met dit ontwerp krijgt de woning terug een homogene stijl. De voorgevel met zijn puntgevel is nog in goede staat bewaard en daarom niet aangepast. Aan de westzijde van het huis werd een grote lichtkoepel geplaatst die zowel licht binnen haalt in de de hal op de verdieping, als in de middenkamer op het gelijkvloers. Door een dakkapel te plaatsen boven de trap ontstaat meer ruimte op mensenmaat en meteen ook een nieuwe raam.
De nieuwe aanbouw is een constructie in houtskelet. Van daaruit is gekozen om ook de gevel te bekleden met een verticale houten beplanking. De bestaande gevels worden geïsoleerd en bepleisterd (mineralen pleister). De nieuwe ramen zijn in duurzaam eikenhout voorzien. De nieuwe architectuur respecteert de bestaande kwaliteiten van de woning en geeft haar een meer hedendaagse uitstraling. Met dit ontwerp is er ook een sterkere eenheid in de algemene stijl en vormgeving van de woning.

 

Alle beelden, teksten, ontwerpen op deze website zijn beschermt onder de wet van copywrite - All text, photos & designs are protected by law of copyright.