Nieuwbouw halfopen woning


| | | | | | | |


De half open ééngezinswoning staat in een landelijke omgeving aan de rand van het dorpje Broechem. Met hun vier kinderen moest het huis ruim, licht, praktisch en gezellig zijn. Het huis bestaat uit een hoofdvolume met 2 verdiepingen, met daarop een zadeldak (verlengde van de buur) en achteraan een plat, gelijkvloers volume. Alle leefruimtes zijn beneden en hebben veel licht en contact met de buitenomgeving. De mooie zichten van tuin en weide zijn in alle seizoenen te bewonderen. Op de verdiepingen bevinden zich de slaapkamers en badkamer. De balans tussen knus, gezellig, open en licht is in elke kamer op een creatieve manier anders ingevuld.
De woning is volledig opgetrokken in houtskelet en bekleed met een parament steen. Bij de grotere ramen is een duurzame beplanking voorzien ter accentuering van de raamopeningen. Om iets meer expressie en karakter toe te voegen, zijn hier en daar ook gebakken tegelpannen boven de ramen voorzien. Op het gelijkvloers volume is een groendak voorzien en zonnepanelen. Interieur en duurzame afwerking: De afwerking in het interieur is op een creatieve manier verschillend ingevuld, zonder het geheel uit het oog te verliezen. In de woonkamer achteraan zijn de wanden bepleisterd met een witte leem. Dit zorgt voor een warme, gezellige en rustige sfeer. In de keuken en hal is gekozen voor een natuurgips die robuuster en strakker van karakter is. In het totaalontwerp is er een balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie en karakteristieken. Het evenwicht tussen Yin en Yang in elk gebouw is van essentieel belang.

 

Alle beelden, teksten, ontwerpen op deze website zijn beschermt onder de wet van copywrite - All text, photos & designs are protected by law of copyright.