Cohousing is een nieuw woonconcept dat een antwoord probeert te geven op de vervreemding in de maatschappij van vandaag. Iedereen kan cohousen. De ideale bewonersgroep bestaat uit een mix van singles, koppels, gezinnen met kinderen en ouderen. Zo ontstaat er een dynamisch evenwichtige van de lasten en lusten. Dit zie men ook in de permacultuur. Het leven houd van diversiteit.  Iemand die gepensioneerd is, heeft misschien zin om even op de kinderen te letten, terwijl de jongere generatie zware klussen op zich kan nemen.

De architectuur is ontworpen opdat er plaats is voor sociale interactie en buren een hogere betrokkenheid hebben. Cohousing probeert het buurtgevoel van een traditionele dorpskern te restaureren.

Naast een privéhuis en -tuin hebben cohousers ook een gemeenschappelijke tuin en een centraal huis waarin ruimtes gedeeld worden.Cohousing probeert de voordelen van woningen in private eigendom te combineren met het delen van gemeenschappelijke voorzieningen en een verhoogd gemeenschapsgevoel. Privacy is in een cohousing heel belangrijk. Cohousing staat ver af van leefgemeenschappen die minder aandacht schenken aan de nood aan privacy. In een Cohousingproject kennen de buren elkaar en leeft er een sociale bewogenheid.

Bovendien is cohousen ook gewoon slimmer. Er zijn immers heel wat zaken die je niet elke dag nodig hebt en die je juist kan gaan delen. Zo word je in één keer een stuk rijker.

 

Alle beelden, teksten, ontwerpen op deze website zijn beschermt onder de wet van copywrite - All text, photos & designs are protected by law of copyright.