Wat is kalk-hennep-beton? Deze wordt gemaakt uit hennep (niet te verwarren met de roesverwekkende soortgenoot). Hennep is een gewas dat reeds in de oudheid gebruikt werd voor de productie van papier, textiel, voeding en geneesmiddelen. Het is een excellent isolatie materiaal en bezit een aantal bijzondere eigenschappen. De hennep- scheven (het houtige gedeelte van de plant) bezitten de mogelijkheid om tot 5 keer haar eigen gewicht aan water op te nemen en even gemakkelijk terug af te geven. Dankzij deze uitzonderlijke eigenschap is het isolerende vermogen van bouwmaterialen op basis van hennep zeer goed. Lambdawaarde (0,057 voor kalk-hennep).

>>Voor meer info zie VIBE website

Een pasta op basis van kalk en hennep wordt gebruikt  om isolerende muren op te trekken met behulp van een bekisting of om bestaande muren te voorzien van een isolerende laag. Kalk-hennep muren isoleren thermisch en akoestisch. Deze techniek is bijzonder effectief voor renovaties en voor het isoleren aan de binnenzijde van oude gebouwen. Toepassingen voor het werken met kalk-hennep-beton:

  • nieuwbouw in combinatie met skeletbouw
  • binnen en buiten isolatie in renovatie
  • opvullen van vakwerk
  • vloeropbouw
  • dakisolatie

 

 

Alle beelden, teksten, ontwerpen op deze website zijn beschermt onder de wet van copywrite - All text, photos & designs are protected by law of copyright.