Verbouwing woning & Feng Shui


| | | | |

 

Een losstaande woning van de jaren 50 ombouwen tot een hedendaagse energiezuinige woning voor een gezin met drie kinderen.  De gehele bestaande binnenruimte wordt omgevormd met behoud van enkele muren. Op het gelijkvloers wordt de inkomhal verbreed, een toilet toegevoegd en een trap naar de eerste verdieping geconstrueerd. Verder wordt er beneden een zitruimte, eethoek, werkplek en keuken voorzien. Grote schuiframen aan de achterzijde van de woning vergroten het ruimte gevoel en maken contact met de tuin. De keuze voor een open keuken met de eetruimte verhoogt het ruimte gevoel nog meer.
 Op de bovenverdieping worden vier comfortabele slaapkamers en een badkamer ontworpen. Veluxramen in het dak zorgen voor het nodige licht in elke kamer. Constructie met duurzame bouwmaterialen: In de gehele verbouwing worden bio-ecologische materialen gebruikt. De bestaande gevels worden geïsoleerd en bepleisterd (mineralen pleister) in combinatie met een verticale houten beplanking. De nieuwe ramen zijn in duurzaam eikenhout voorzien. De nieuwe architectuur respecteert de bestaande kwaliteiten van de woning en geeft haar een meer hedendaagse uitstraling.

 

Alle beelden, teksten, ontwerpen op deze website zijn beschermt onder de wet van copywrite - All text, photos & designs are protected by law of copyright.