referentie ” Wij hebben de verbouwing van onze woning samen met Steven gedaan. Het was een super leuke samenwerking. Wij hebben dromen en ideeën hoe onze woning kon uitzien. Deze waren soms niet in het kader van “realistische” planen. Steven heeft met al zijn inzet en vermogen geholpen om tot iets echt tastbaar te komen. De verbouwingen zijn in volle Corona tijd super vlot verlopen. Wij genieten er nog elke dag van. Ook leuk om met mensen in gesprek te komen die spontaan voor onze woning blijven staan. Het biologisch-dynamische bouwen is nog altijd een echte “eye-catcher”. Wij kunnen Steven zeker aanbevelen. Een echte Topper. Christiaan”
Het project is onder Archi4 gebeurt.
In een landelijk gebied tussen Brasschaat en Brecht (België) ligt een recreatie gebied met compacte ééngezinswoningen. Tussen de kleine versies van de klassieke fermette, staat deze eigenzinnige duurzame woning in houtskeletbouw. Naast het bio-ecologische karakter heeft deze woning ook subtiele organische karakteristieken. De verhoudingen, zowel in plan, als in de gevel, zijn opgebouwd uit de guldensnede regel. De buitengevel is eerder strak en sober opgevat om de kosten te beperken. Binnenin geeft de centrale steunmuur, met zijn lichte kromming, de woning zijn organische karakter. De centraal gelegen inkomhal met eethoek achteraan en de slaapkamer en gang daarboven, krijgen door de organische kern een veel gezelligere sfeer. Daar waar er meubelen en kasten staan, zijn de muren recht.
De woning is gebouwd uit een gepréfabriceerd houtskelet. Om speelsheid in het ontwerp te brengen, is de inkomzone iets naar binnen geplaatst. De straatgevel is noordgericht en is vrij gesloten. Enkel de inkompartij is volledig in glas. De achtergevel is maximaal open om voldoende licht en zon binnen te halen. Om oververhitting te vermijden zijn er screens voorzien. Het zuidelijk dakvlak is volledig benut met zonnepanelen zodat de woning voldoet aan de EPB normen. De gevel is afgewerkt met bepleistering in een lichtcrème kleur. De raampartijen, uit FSC gelabeld Afromosia hout, zijn bijzonder mooi. Het dak is bedekt met oude Boomse rode pannen. De regenwater afvoeren en dakgoten zijn uit zink. Deze woning is een mooi voorbeeld binnen de trend van steeds compacter gaan wonen. Het project is onder Archi4 gebeurt.
De half open ééngezinswoning staat in een landelijke omgeving aan de rand van het dorpje Broechem. Met hun vier kinderen moest het huis ruim, licht, praktisch en gezellig zijn. Het huis bestaat uit een hoofdvolume met 2 verdiepingen, met daarop een zadeldak (verlengde van de buur) en achteraan een plat, gelijkvloers volume. Alle leefruimtes zijn beneden en hebben veel licht en contact met de buitenomgeving. De mooie zichten van tuin en weide zijn in alle seizoenen te bewonderen. Op de verdiepingen bevinden zich de slaapkamers en badkamer. De balans tussen knus, gezellig, open en licht is in elke kamer op een creatieve manier anders ingevuld. De woning is volledig opgetrokken in houtskelet en bekleed met een parament steen. Bij de grotere ramen is een duurzame beplanking voorzien ter accentuering van de raamopeningen. Om iets meer expressie en karakter toe te voegen, zijn hier en daar ook gebakken tegelpannen boven de ramen voorzien. Op het gelijkvloers volume is een groendak voorzien en zonnepanelen. Interieur en duurzame afwerking: De afwerking in het interieur is op een creatieve manier verschillend ingevuld, zonder het geheel uit het oog te verliezen.
In de woonkamer achteraan zijn de wanden bepleisterd met een witte leem. Dit zorgt voor een warme, gezellige en rustige sfeer. In de keuken en hal is gekozen voor een natuurgips die robuuster en strakker van karakter is. In het totaalontwerp is er een balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie en karakteristieken. Het evenwicht tussen Yin en Yang in elk gebouw is van essentieel belang. Het project is onder Archi4 gebeurt. De voordeur is ontworpen door Organisch schrijnwerker Stefan Teurlinckx.
Referentie “Steven is een super fijne architect om mee samen te werken. Hij vertrekt steeds vanuit de mens, dromen, wensen, karakter,… Creativiteit is zeker een van zijn strekste punten. (de voorontwerpen alleen al zijn kleine schilderijtjes). De samenwerking met onze aannemer verliep zeer vlot en constructief. Zoals steeds werk je uiteraard binnen een bepaald budget. Hier werd steeds zeer open over gecommuniceerd en mee nagedacht. Steven ”
Het project is onder Archi4 gebeurt. Voorontwerp t.e.m. Uitvoeringsdossier door Steven Dalving. Uitvoering door Steven Bydekerke.
De langgevelhoeve werd zeer grondig verbouwd op een bio-ecologische manier. We gebruikten onder meer schelpen en kurk isolatie, papiervlokken isolatie, kalkhennep, pavedentro, leem, 3 lagig glas en andere natuurlijke materialen ( zandsteen, eik,…). Water wordt collectief gezuiverd in een rietveld en regenwater wordt maximaal herbruikt. Op het dak liggen zonnepanelen en er is ook een groendak aangelegd. Men stookt met hout uit eigen bos met een duitse hoogrendements massa houtkachel ( ontwerp door MD) en warmen zo het hele huis.
Het project is onder Archi4 gebeurt. Voorontwerp door Mark Depreeuw (MD). Definitieve ontwerp (Bouwaanvraag) tot en met uitvoering door Steven Dalving.
Met drie opgroeiende kinderen en een zelfstandige praktijk aan huis is er de nood om uit te breiden. Er is gekozen om achteraan een plat volume aan te bouwen. Tegelijkertijd wordt de bestaande woning geoptimaliseerd. Met een nieuw dak en de drie kinderslaapkamers wordt de woning energie efficiënter gemaakt.
Door een eerdere verbouwing kreeg de woning twee verschillende karakters. Met dit ontwerp krijgt de woning terug een homogene stijl. De voorgevel met zijn puntgevel is nog in goede staat bewaard en daarom niet aangepast. Aan de westzijde van het huis werd een grote lichtkoepel geplaatst die zowel licht binnen haalt in de de hal op de verdieping, als in de middenkamer op het gelijkvloers. Door een dakkapel te plaatsen boven de trap ontstaat meer ruimte op mensenmaat en meteen ook een nieuwe raam.
De nieuwe aanbouw is een constructie in houtskelet. Van daaruit is gekozen om ook de gevel te bekleden met een verticale houten beplanking. De bestaande gevels worden geïsoleerd en bepleisterd (mineralen pleister). De nieuwe ramen zijn in duurzaam eikenhout voorzien. De nieuwe architectuur respecteert de bestaande kwaliteiten van de woning en geeft haar een meer hedendaagse uitstraling. Met dit ontwerp is er ook een sterkere eenheid in de algemene stijl en vormgeving van de woning. Het project is onder Archi4 gebeurt.
Ergens in Boechout staat een statige woning die een oude achterbouw had… en die vraag kwam terecht bij mij. Initieel werd deze opgepakt door Mark Depreeuw, maar later door gegeven aan de nieuweling van het bureau Archi4… In 2014 ontstond op nieuw een verlangen van de inwoners om hun achterbouw aan te pakken. De achterbouw op het gelijkvloers werd helemaal vernieuwd en open gemaakt. Een dakkapel op de zoldering werd ook vernieuwd. Een constructie met een gebogen dak (met groendak) en een volledig open gevel werd voorzien.
De zijgevel werd lichtjes gewijzigd met een bandraam voor meer licht en lucht. Het achterliggende terras werd verder verhoogd. Een bijkomende dakoversteek dient als zonnewering en ter bescherming van het houten schrijnwerk (Europese FSC eik). Aan de binnenzijde is alles strak een sober gehouden. Een industriële eiken parket, een lekenwand met muurverwarming, een bijzonder mooie gebogen lichtstraat… zijn één voor één bijzonder elementen die het project bijzonder maken. Het project is onder Archi4 gebeurt. Het voorontwerp is samen met Mark Depreeuw ontwikkeld en dan verder door Steven Dalving uitgewerkt.